3.2.4. Trimiteri la modificări ale unui act
Actele la care se face trimitere în textele din Jurnalul Oficial se înțeleg a fi actele în versiunea lor în vigoare; prin urmare, notele de subsol includ doar trimiterea la JO în care a fost publicată versiunea lor inițială și nu menționează modificări ulterioare.
În Jurnalul Oficial, notele de subsol nu mai indică ultimele modificări ale unui act și se limitează la referința publicării în Jurnalul Oficial. Actele la care se face trimitere în textele publicate în Jurnalul Oficial se consideră ca fiind actele în versiunea în vigoare a acestora. Mențiunile „astfel cum a fost modificat (ultima dată)”, „rectificat în JO L […], […], p. […]” și „abrogat prin” nu mai sunt utilizate.
Dacă autorul dorește să facă trimitere la un text precis cu conținutul său la o anumită dată (trimitere statică) sau să pună accentul pe un anumit act de modificare, actul de modificare se citează în text cu forma scurtă a titlului, urmat de o notă de subsol, atunci când este menționat pentru prima dată:
Anexa III B la Regulamentul (CE) nr. 517/94, astfel cum a fost modificat prin Regulamentul (CE) nr. 1398/2007 al Comisiei(5), a fost […]
[…]