4.3.2. Resurse continue
În temeiul standardului ISO 3297:2022 (ISSN), resursele continue sunt lucrări puse la dispoziția publicului pe orice tip de suport, ale căror părți succesive sau integrate poartă, în general, un număr de ordine sau o mențiune cronologică și a căror durată de publicare nu este prestabilită.
În temeiul standardului ISO 3297:2022 (ISSN), resursele continue sunt lucrări puse la dispoziția publicului pe orice tip de suport, ale căror părți succesive sau integrate poartă, în general, un număr de ordine sau o mențiune cronologică și a căror durată de publicare nu este prestabilită. Resursele continue includ:
- publicațiile seriale, definite ca fiind resurse publicate sub formă de părți succesive sau distincte, nelimitate în timp și, de regulă, numerotate [cotidiene, reviste, publicații periodice, reviste tipărite sau în format electronic, publicații anuale (rapoarte, anuare, repertorii etc.), memorii și colecții de monografii];
- resursele integratoare permanente, definite ca fiind resurse continue completate prin actualizări integrate în ansamblu, nelimitate în timp [baze de date, publicații cu foi volante actualizate permanent sau site-uri internet actualizate permanent, ca în cazul prezentului ghid de redactare în versiunea sa electronică].
O colecție reprezintă un ansamblu de publicații diferite, cu titluri diferite, legate între ele printr-un titlu colectiv aplicat ansamblului. Acest titlu colectiv este titlul colecției. Fiecare publicație diferită poate fi numerotată sau nu. Publicațiile care fac parte dintr-o colecție pot fi monografii sau publicații seriale.
Fiecare resursă continuă este identificată printr-un număr internațional standardizat al publicațiilor seriale, ISSN [international standard serial number (a se vedea punctul 4.4.2)].